Arbetsprincipen för elbilens radiator.

- 2021-06-29-

aluminum radiator

Varmvattnet från motorns vattenmantel är uppdelat i många små strängar från topp till botten eller i sidled och sprider värmen till den omgivande luften. Öka värmeavledningsområdet och påskynda kylningen av vatten. Efter att kylvattnet har passerat genom kylaren kan dess temperatur sänkas med 10 till 15 ° C. För att ta bort värmen från kylaren så snart som möjligt installeras en fläkt bakom kylaren för att arbeta med kylaren. Kylintensiteten hos det tvungna vattenkylsystemet påverkas vanligtvis av motorns driftshastighet, vevaxelns rotationshastighet, vattenpumpen och fläkten och den yttre lufttemperaturen. När driftsförhållandena ändras, t.ex. hög utetemperatur och motorn som arbetar med låg hastighet och hög belastning, måste kylintensiteten vara stark, annars är motorn benägen att överhettas.

För närvarande är elbilstrålare generellt tillverkade av aluminiumlegering. Vattenröret och kylflänsen är oftast gjorda av aluminium. Aluminiumvattenröret har en platt form med en korrugerad kylfläns. Värmeavledningsprestandan betonas. Installationsriktningen är vinkelrät mot luftflödets riktning. , Försök att göra vindmotståndet så litet som möjligt, och kyleffektiviteten bör vara hög. Kylvätskan flyter i kylarkärnan och luften passerar utanför kylarkärnan. Det heta kylvätskan blir kallt genom att värmen släpps ut i luften och den kalla luften värms upp genom att absorbera värmen som släpps ut av kylmediet, och värmeavledning uppnås genom den totala cirkulationen.

Eftersom elfordonets kylare är en viktig del av det vattenkylda motorkylsystemet för bilar och med utvecklingen av bilmarknaden i mitt land har elfordonet också börjat utvecklas i riktning mot lätthet, kostnadseffektivitet och bekvämlighet. För närvarande är mitt lands elektriska fordon Radiatorer huvudsakligen uppdelade i två typer: DC-typ och cross-flow-typ. Strukturen på värmeväxlarens kärna har två typer: rörtyp och rörbandstyp. Kärnan i radiatorn av finstyp består av många tunna kylrör och fenor. Kylröret använder ett tvärsnitt för att minska luftmotståndet och öka värmeöverföringsområdet.