Skillnaden mellan aluminiumplåt och rostfri plåt

- 2022-08-26-

Legerad aluminiumplåt är att lägga till olika legeringselement (de viktigaste legeringselementen är koppar, kisel, magnesium, zink, mangan, och sekundära legeringselement är nickel, järn, titan, krom, litium, etc.) under bearbetningen av aluminiumplåt för att förbättra de mekaniska egenskaperna hos aluminiumplåt. prestanda och kemiska indikatorer. Legerad aluminiumplåt har några speciella egenskaper som ren aluminiumplåt inte har, och används ofta i speciella miljöer, såsom fartyg, kylskåp, formar, rymdutrustning och så vidare.


Den rostfria stålplåten har en slät yta, hög plasticitet, seghet och mekanisk hållfasthet och är resistent mot korrosion av syror, alkaliska gaser, lösningar och andra medier. Det är ett legerat stål som inte rostar lätt, men inte absolut rostfritt. Rostfri stålplåt avser en stålplåt som är resistent mot korrosion av svaga medier såsom atmosfär, ånga och vatten, medan syrabeständig stålplåt avser en stålplåt som är resistent mot korrosion av kemiskt korrosiva medier såsom syra, alkali, och salt.


Jämfört med rostfri stålplåt är aluminiumplåt med samma tjocklek lätt i vikt, bra i plasticitet och lämplig för bearbetning, men nackdelen är att aluminiumlegeringar inte är korrosionsbeständiga. Även om de är i luften under en längre tid kommer de att korroderas och kan inte användas i miljöer med hög luftfuktighet. Och platser där syror, alkalier och salter kan korrodera. Rostfria stålprodukter har hög hårdhet, hög hållfasthet, hög korrosionsbeständighet och hög temperaturdeformationsbeständighet, och högkvalitativa rostfria stålprodukter kan användas i sura och alkaliska miljöer. Men priset på rostfritt stål är mycket högre än priset på aluminiumlegering.